Valentines Dag 14 februar – FashioNista Norge har Valentines priser

valentines

Sjekk Valentines prisene hos FashioNista Norge.

Valentinsdag, kjent som Valentinsdag, eller Feast of Saint Valentine, er den 14. februar hvert år. Det feires i mange land rundt om i verden, selv om det fortsatt er  en arbeidsdag i de fleste av dem.

St. Valentinsdag begynte som en liturgisk feiring av en eller flere tidlige kristne helgener som ble kalt  Valentinus . Den mest populære martyren  assosiert med Saint Valentine var  han som ble fengslet for å utføre bryllup for soldater som ble forbudt å gifte seg og , som ble forfulgt under den romerske imperiet, Under fangenskapet, skal han ha helbredet datteren til hans fangevokter Asterius.  Legenden sier at før han ble henrettet skrev han “fra din Valentine” som en avskjedsgave til henne.

I dag er St. Valentinsdag en offisiell festdag  ,  Den østlige ortodokse kirke feirer også St. Valentinsdag, riktignok på 6 juli og 30 juli, den tidligere datoen til ære for den romerske presbyter Saint Valentine, og sistnevnte dato til ære for Hieromartyr Valentine, biskopen av Interamna (moderne Terni).

Dagen ble først assosiert med romantisk kjærlighet i kretsen av Geoffrey Chaucer i høymiddelalderen , da tradisjonen med høviske kjærlighet blomstret. Ved det 15. århundre, hadde det utviklet seg til en anledning der elskere uttrykte sin kjærlighet for hverandre ved å presentere blomster, tilby konfekt , og sende gratulasjonskort (kjent som “valentines”).Valentinsdag symboler  i dag er blant annet hjerte-formede symboler, duer, og figurer av den bevingede Cupid . Siden det 19. århundre, har håndskrevet valentines måtte  vike for masseproduserte gratulasjonskort .

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s